GreenBuddies

Aktualita ze stavby: Fashion Arena

Aktualita ze stavby: Fashion Arena

Střešní projekty
Odlehčené panely

30.04.2024

Právě probíhá instalace ultralehké fotovoltaiky na střeše Fashion Areny. Přečtěte si víc o tom, s jakými specifiky se stavba potýká a jakými moduly jsme se rozhodli střechu osadit a proč.

Greenbuddies zahájili instalaci ultralehké fotovoltaiky na Fashion Areně

Instalační týmy společnosti Greenbuddies zahájily v tomto měsíci práce na ultralehké fotovoltaice umístěné na střeše Fashion Areny ve Štěrboholech. Díky využití inovativních lepených technologií panelů Sunman probíhá stavba výrazně rychlejším tempem, než je obvyklé u klasických fotovoltaických instalací. Po dokončení projektu bude odlehčený fotovoltaický systém schopen pokrýt 25 % energetických potřeb Fashion Areny.

 

Ultralehké panely eArc jako řešení pro nízkonosné střechy

Konstrukce střechy Fashion Areny neumožňovala použití tradičních skleněných solárních panelů kvůli jejich vyšší hmotnosti. Řešením pro podobné střechy, jejichž statika nevyhovuje zatížení standardních fotovoltaických panelů o 20 až 25 kg na metr čtvereční, je instalace odlehčených panelů eArc, které váží o 70% méně než běžné skleněné panely. Díky této inovaci může Fashion Arena efektivně využívat solární energii, aniž by byla ohrožena strukturální integrita střechy. 

Věříme, že tento model představuje cestu pro podobné budovy, jak lze efektivně využívat pokročilé technologie pro dosažení energetické nezávislosti bez kompromisů v oblasti bezpečnosti a stability staveb.

 

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group