GreenBuddies

Neuvěřitelný nárůst solární energie: Jak Greenbuddies a ČEZ ESCO dobývají český trh

Neuvěřitelný nárůst solární energie: Jak Greenbuddies a ČEZ ESCO dobývají český trh

Partnerství

08.07.2024

Společnosti Greenbuddies a ČEZ ESCO společně způsobují revoluci v české energetice díky své úspěšné spolupráci na instalaci solárních panelů. S ambiciózními projekty, jako je střešní fotovoltaická elektrárna v CTPark Prague East a výkonná solární elektrárna v areálu Denso, tyto firmy ukazují, že přechod na zelenou energii je nejen ekologicky, ale i ekonomicky výhodný. Díky inovativním financovacím modelům a rychlé realizaci projektů se stávají lídry na trhu a inspirací pro ostatní firmy. Zjistěte více o tom, jak tyto společnosti mění pravidla hry a co to může znamenat pro vaši firmu.

Český trh zažívá solární boom: Inovativní projekty Greenbuddies a ČEZ ESCO

Český trh zažívá solární boom díky inovativním projektům, které realizují společnosti Greenbuddies a ČEZ ESCO. Tyto firmy se spojily, aby přinesly moderní a udržitelná energetická řešení pro podniky po celé republice. Mezi nejvýznamnější projekty patří instalace střešní fotovoltaické elektrárny v areálu CTPark Prague East, která již nyní ve zkušebním provozu produkuje zelenou energii. Další významný projekt zahrnuje fotovoltaickou elektrárnu v areálu Denso, která ročně dodává 1,6 GWh bezemisní elektřiny, což odpovídá spotřebě 450 domácností. Tyto úspěchy dokazují, že přechod na obnovitelné zdroje energie je nejen ekologicky, ale hlavně ekonomicky výhodný. Greenbuddies a ČEZ ESCO svým inovativním přístupem a efektivními financovacími modely nastavují nový standard v oblasti solární energie v České republice​.

Příklady realizací firemních solárních elektráren hovoří jasně

Společnost Greenbuddies má na kontě několik významných projektů ve spolupráci s ČEZ ESCO v oblasti solárních panelů. Například jedním z největších úspěchů je instalace střešní fotovoltaické elektrárny o výkonu 2 MW v areálu CTPark Prague East v Nupakách, kde sídlí logistická společnost Raben. Tato elektrárna je nyní ve zkušebním provozu a přispívá k ambiciózním klimatickým cílům společnosti Raben, což ilustruje, jak podniky mohou využívat zelenou energii k dosažení svých ekologických závazků​ (Ekonomický deník)​.

Dalším projektem je instalace fotovoltaické elektrárny v areálu Denso, která ročně dodává 1,6 GWh bezemisní elektrické energie, což odpovídá spotřebě zhruba 450 domácností. Tento projekt byl realizován ve spolupráci s ČEZ ESCO a byl dokončen v rekordním čase šesti měsíců. Model financování, kde investici do elektrárny hradí ČEZ ESCO a zákazník ji splácí v ceně elektřiny, se ukázal být velmi efektivním a atraktivním pro průmyslové zákazníky​ (Skupina ČEZ - Produktová sekce)​.

Greenbuddies také významně přispěli k výstavbě fotovoltaických elektráren v rámci různých projektů po celé České republice, včetně významných instalací pro Škoda Auto nebo v průmyslových zónách jako je Ovčáry u Kolína. Firma se vrací na český trh s cílem posílit svou pozici a podílet se na rostoucí poptávce po obnovitelných zdrojích energie​ (Forbes)​.

Solární elektrárna Kongresové centrum Praha

Solární panely instalované na střeše Kongresového centra v Praze představují jednu z největších střešních solárních elektráren v Česku. Střecha je osazena více než 2000 panely s celkovým výkonem téměř 1 MW. Technici provádějící instalaci pracují ve výšce 40 metrů a natahují přibližně 20000 metrů kabeláže.

CTP Park a solární panely

Velké střechy průmyslových a logistických hal společnosti CTP v České republice jsou postupně vybavovány solárními panely. Tým Greenbuddies tímto způsobem přispívá k zvyšování energetické efektivity a udržitelnosti těchto areálů a budov, což se v budoucnu stane klíčovým faktorem při hodnocení jejich hodnoty. Tuto instalaci provádíme pro našeho dlouhodobého partnera a investora projektu, ČEZ ESCO.

V rámci tohoto projektu náš tým zajišťuje kompletní dodávku služeb, zahrnující projekci, povolovací procesy, nákup komponentů, samotnou instalaci i uvedení do provozu. Jedná se o komplexní EPC projekty, které vyžadují rozsáhlé znalosti a zkušenosti zejména v předprojekční a projekční fázi.

Střešní solární elektrárny postupně budujeme v několika lokalitách, konkrétně v areálech CTParků v Chrášťanech, Hradci Králové a Cerhovicích. Během roku pokračujeme s instalacemi fotovoltaických elektráren v Brně a opět v Hradci Králové. Střešní fotovoltaika v CTParku West Prague v Chrášťanech bude obsahovat 1996 solárních modulů s instalovaným výkonem 890 kWp, v Hradci Králové bude instalováno 778 panelů s výkonem 350 kWp a v Cerhovicích bude na střeše logistického areálu umístěno 1826 solárních panelů s celkovým výkonem 822 kWp.

Nárůst výroby energie ze solárních panelů: Jak Greenbuddies a ČEZ ESCO dobývají český trh

Společnosti Greenbuddies a ČEZ ESCO spolupracují na revolučních solárních projektech, které mění energetický trh v České republice. Díky jejich inovativním instalacím fotovoltaických elektráren, dochází k výraznému nárůstu využití solární energie. Tyto projekty nejen snižují uhlíkovou stopu, ale také přinášejí významné ekonomické úspory. Společná iniciativa zajišťuje udržitelnou a efektivní energetickou budoucnost pro firmy, obce a státní správu.

Greenbuddies jako lídr v solární energetice

Tyto úspěšné realizace ukazují, že Greenbuddies je spolehlivým partnerem pro společnosti, které chtějí investovat do udržitelné energetiky a snížit svou uhlíkovou stopu. Spolupráce s ČEZ ESCO poskytuje komplexní řešení od návrhu až po realizaci a financování projektů, což zákazníkům umožňuje přechod na zelenou energii efektivně a bez vysokých počátečních nákladů.

ČEZ ESCO fotovoltaika

ČEZ ESCO ve spolupráci s lídrem v oblasti fotovoltaiky, Greenbuddies, nabízí komplexní řešení pro firmy, obce a státní správu. Služby zahrnují návrh, instalaci, údržbu a financování fotovoltaických elektráren (FVE), což umožňuje klientům přechod na obnovitelné zdroje energie snadno a efektivně.

ČEZ ESCO fotovoltaika představuje špičková a profesionální řešení v oblasti solární energie, která přinášejí výrazné úspory nákladů, tedy ekonomické výhody. Díky spolupráci s odborníky z Greenbuddies nabízí ČEZ ESCO komplexní služby od návrhu a instalace až po údržbu fotovoltaických elektráren. Tato partnerství zajišťují maximální energetickou účinnost a dlouhodobou udržitelnost pro firmy, obce a státní správu. Fotovoltaika od ČEZ ESCO je ideálním způsobem, jak přejít na obnovitelné zdroje energie a snížit uhlíkovou stopu.

Fotovoltaika od ČEZ ESCO a Greenbuddies

Díky inovativním technologiím a odborným znalostem Greenbuddies zajišťují maximální využití solární energie, což vede k významným úsporám nákladů a snížení uhlíkové stopy. Společně se zaměřují na udržitelnost a dlouhodobou energetickou nezávislost svých zákazníků.

Společnost ČEZ ESCO, ve spolupráci s Greenbuddies, se zaměřují na udržitelnost a dlouhodobou energetickou nezávislost svých zákazníků.

 

Pro více informací o projektech a možnostech spolupráce můžete navštívit webové stránky Greenbuddies a ČEZ ESCO.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.