GreenBuddies

Greenbuddies finalizují solární elektrárnu s trackery v Pardubickém kraji

Greenbuddies finalizují solární elektrárnu s trackery v Pardubickém kraji

Pozemní instalace
Video

30.09.2024

Greenbuddies finalizují jednu z největších solárních elektráren s trackery v České republice, která vzniká v Sudslavě u Pardubic. Na ploše sedmi fotbalových hřišť instalujeme elektrárnu o výkonu 5,3 MWp, z nichž čtvrtina panelů se otáčí za sluncem, čímž zvyšují svou efektivitu o 15 %. Tento projekt odráží rostoucí trend velkých solárních instalací v ČR. Ve videu vás stavbou provede projektový manažer Šimon Sychra.

V Sudslavě, Pardubickém kraji, naše instalační týmy právě dokončují jednu z největších pozemních solárních elektráren s trackery v České republice. Na ploše sedmi fotbalových hřišť jsme postavili fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 5,3 MWp. Z více než 8 500 panelů se přibližně čtvrtina otáčí za sluncem, čímž se jejich výkon zvyšuje až o 30 %. Díky tomuto inovativnímu řešení je výroba elektřiny efektivnější a rovnoměrněji rozložená po celý den.

Hlavní část konstrukčních prací, včetně instalace panelů, je již dokončena. Nyní se zaměřujeme na zapojení střídavého proudu a trafostanice, což je poslední krok před uvedením elektrárny do provozu. Tento projekt je důkazem rostoucího zájmu o velké solární instalace v České republice, kterých v příštích letech očekáváme čim dál tím více a které jsou nutné pro navýšení poměru elektrické energie vyrobené pomocí obnovitelných zdrojů (OZE) v energetickém mixu.
 

 

 

V přiloženém videu vás projektový manažer Šimon Sychra provede stavbou a poskytne pohled na finální fázi projektu. Nyní, když jsou veškeré konstrukční práce hotové, přichází na řadu testování a příprava elektrárny na zahájení provozu.

Greenbuddies mají s výstavbou pohyblivých solárních elektráren dlouholeté zkušenosti z projektů v zahraničí, například v Itálii, Dánsku a Německu. Tento projekt v Sudslavě potvrzuje naši schopnost realizovat inovativní a náročné solární projekty i na domácím trhu.
 

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.