GreenBuddies

Greenbuddies Charging- Velkokapacitní bateriová úložiště

Greenbuddies Charging- Velkokapacitní bateriová úložiště

Baterie
Partnerství
Komponenty

24.09.2024

Ukládání energie z obnovitelných zdrojů je v současné době jedním z velkých témat a společnost Greenbuddies Charging v tomto ohledu rozhodně nezaostává. Pojďme se společně seznámit s pojmem BESS a činností Greenbuddies Charging v oblasti bateriových úložišť.

BESS velkokapacitní bateriové úložiště (Battery Energy Storage System = BESS) umožňují akumulovat energii z obnovitelných zdrojů, jako jsou solární a větrné elektrárny, a ukládat ji pro pozdější použití. Tato energie může být použita v době, kdy není dostupná dostatečná výroba elektřiny, jako například v době špičkové poptávky nebo v době, kdy se vyskytují výpadky sítě. 

Bateriové úložiště také slouží jako spolehlivá záloha, která může být použita v případě výpadku sítě, aby se zajistilo pokračování provozu klíčových průmyslových a infrastrukturních zařízení. A nejenom to, pomocí BESS lze například využít vykrývání výchylek pomocí služby Peak Shaving vám umožní snížit roční nebo měsíční rezervované kapacity u vašeho distributora elektřiny.

Pro více informací o velkokapacitních bateriových úložištích pokračujte ve čtení.

Velkokapacitní kontejner pro ukládání bateriové energie

Spolupráce a odborné instalace velkokapacitních bateriových úložišť

Přinášíme vám přehled o spolupráci Greenbuddies Charging se společnostmi Enposol a ENERGON Advanced Energetics, které dodávají systémy velkokapacitních bateriových úložišť. Tyto systémy slouží ke stabilizaci přenosových soustav, akumulaci přebytků energie z distribučních sítí a obnovitelných zdrojů a poskytují spolehlivou zálohu při výpadcích.

Díky této spolupráci jsme schopni dodávat bateriová úložiště, která nejen řeší současné výzvy v oblasti energetické akumulace, ale také podporují rozvoj nových technologií, čímž odpovídají na rostoucí poptávku po obnovitelné elektřině.

Samostatnou oblastí činnosti Greenbuddies Charging je také elektroinstalace a kompletace systémů BESS (Battery Energy Storage Systems). Na základě našich zkušeností, například z projektů v Německu, kde jsme instalovali úložiště zakoupená zákazníky od třetích stran, nabízíme služby našich kvalifikovaných týmů, které úspěšně realizují instalace a související elektropráce.

Velkokapacitní bateriová úložiště s Greenbuddies Charging

Společnost Greenbuddies Charging se specializuje na vývoj a implementaci velkokapacitních bateriových úložišť, která hrají klíčovou roli v oblasti udržitelné energetiky a integrace obnovitelných zdrojů energie (OZE). Naše pokročilé technologie baterií umožňují efektivní akumulaci energie a podporují stabilitu smart grid systémů. Díky našim inovativním řešením zvyšujeme energetickou účinnost a přispíváme k rozvoji elektromobility. S důrazem na inovace v energetice a energetickou nezávislost poskytujeme technologie, které formují budoucnost čisté energie.

Co je velkokapacitní bateriové úložiště

Velkokapacitní bateriové úložiště je technologické zařízení, které slouží k akumulaci velkého množství elektrické energie a jejímu následnému uvolňování podle potřeby. Tyto systémy hrají klíčovou roli v moderní energetické infrastruktuře, zejména při integraci obnovitelných zdrojů energie, jako jsou solární panely a větrné turbíny, které generují energii nepravidelně. Úložiště umožňuje akumulaci nadbytečné energie během období vysoké produkce a její využití v době zvýšené poptávky nebo nižší produkce, což zajišťuje stabilitu přenosové soustavy.

Technologie baterií, které se používají ve velkokapacitních úložištích, jsou obvykle založeny na lithiových bateriích, které jsou známé svou vysokou energetickou hustotou, dlouhou životností a rychlou schopností nabíjení a vybíjení. Některé pokročilejší systémy využívají také vanadové redoxní průtokové baterie nebo sodíko-sírové baterie, které jsou vhodné pro specifické průmyslové aplikace. Kromě toho mohou být součástí řešení i hybridní systémy, které kombinují různé typy baterií pro optimalizaci energetické účinnosti a nákladové efektivity.

Velkokapacitní úložiště nachází využití v různých odvětvích. Například v oblasti elektromobility mohou tato úložiště sloužit jako záložní zdroje energie pro rychlonabíjecí stanice, což umožňuje rychlé a efektivní dobíjení velkého množství elektrických vozidel. V průmyslu jsou úložiště používána k zajištění nepřetržitého napájení v případě výpadků a ke snižování nákladů na energii v době špičky.

Díky těmto systémům je možné zvýšit energetickou nezávislost, zajistit stabilní energetické toky a snížit závislost na tradičních fosilních palivech, což přispívá k udržitelnější budoucnosti.

Výhody velkokapacitního bateriového úložiště u solární elektrárny

Velkokapacitní bateriová úložiště jsou zásadním doplňkem solárních elektráren, které vyrábí energii na základě slunečního záření, jež je k dispozici jen v určitém čase. Díky těmto úložištím mohou solární elektrárny akumulovat přebytečnou energii, kterou vyprodukují během dne, a tu následně využít v období, kdy slunce nesvítí, například v noci nebo při nepříznivých povětrnostních podmínkách.

Mezi hlavní výhody velkokapacitních bateriových úložišť v kombinaci se solárními elektrárnami patří:

Vyrovnávání výroby a spotřeby energie: Úložiště umožňují ukládat přebytečnou solární energii a uvolňovat ji během špiček v poptávce, čímž se snižuje potřeba čerpání energie z externích zdrojů. To přispívá ke stabilizaci přenosové soustavy a zajištění nepřetržitého napájení.

Zvýšení energetické soběstačnosti: Díky využití uložené energie mohou solární elektrárny snížit svou závislost na tradičních fosilních palivech a externích dodavatelích elektřiny, což vede k vyšší energetické nezávislosti a bezpečnosti dodávek.

Snížení nákladů na energii: Úložiště umožňují majitelům solárních elektráren optimalizovat spotřebu energie tím, že uchovávají energii během nízkých tarifů a využívají ji během období vysoké poptávky. To vede k nižším provozním nákladům a vyšší návratnosti investic.

Ochrana proti výpadkům proudu: Bateriová úložiště mohou fungovat jako záložní zdroje energie v případě výpadků v distribuční síti, čímž poskytují kritickým zařízením v elektrárně nebo připojeným objektům nepřetržité napájení a zvyšují spolehlivost dodávek.

Podpora čisté energie: Integrace bateriových úložišť do solárních elektráren pomáhá maximalizovat využití obnovitelné energie a minimalizovat emisní stopu, což je důležitým krokem k udržitelnému rozvoji a dosažení klimatických cílů.

Díky těmto výhodám jsou velkokapacitní bateriová úložiště nepostradatelným prvkem při optimalizaci provozu solárních elektráren a jejich efektivního zapojení do moderních energetických sítí.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.